Ny lansering av gammal cognac – Bache-Gabrielsen Rare Vintage 1940

På fredag sker en lansering av en unik cognac. Det är den över 70 år gamla Bache-Gabrielsen Rare Vintage 1940 som då introduceras.

Bache-Gabrielsen Rare Vintage 1940
Bache-Gabrielsen
Rare Vintage 1940

Det kan vara knepigt att komma över en flaska. Dels görs Bache-Gabrielsen Rare Vintage 1940 i en begränsad upplaga om bara 36 numrerade halvflaskor (35 cl) och dels är den bara tillgänglig via norska Vinmonopolet.

Cognacen är från skörden 1940 och är en cask strength på 40,5 %vol. Jag har inte provsmakat den, men enligt uppgift från producenten ska den ha en risk doft med mineral med lätta undertoner av peppar och med en lätt träaktig eftersmak. Priset för en halvflaska kommer att vara 2400 NOK (330 EUR).

Men vi som har koll på branschen vet att denna cognac som nu kommer att lanseras faktiskt redan finns tillgänglig ute på marknaden, fast under ett annat namn. Bache-Gabrielsen, som också går under namnet Dupuy, har redan sedan tidigare buteljerat Dupuy Millésime 1940. Denna flaskas storlek, form och märkning är helt annorlunda, men innehållet kommer från samma fat.

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com