National Cognac Day 4 juni – Dagen då den ädla drycken hyllas

National Cognac Day

Låt oss höja våra glas och skåla för att fira en nyhet – cognac har äntligen fått sin egen dag att lysa på! Från och med i år kommer den 4 juni att firas som National Cognac Day.

Detta är ett gott initiativ från myndigheten BNIC, som vill sprida kunskap om cognac och dess rika kulturella arv.

Ursprunget till att cognacens dag blev just den 4 juni är fortfarande inte helt klart. Men vad som är klart är att denna dag sedan länge är upptagen i amerikanska Chase’s Calendar of Events, som har givits ut sedan 1957. Den listar alla helgdagar, högtider, historiska årsdagar och traditioner. Cognacsexperterna Sophie och Max Beaulieu skrev om detta redan för tre år sedan.

Men det är först nu 2023 som BNIC låter skicka ut pressmeddelanden och arrangerar event runt detta i Frankrike och USA. Det blir uppmärksammat av flera olika stora medier, bland annat Forbes Magazine.

Oavsett om du, som jag, är en inbiten cognac-coinnaisseur eller bara är nyfiken på att upptäcka dessa världsberömda droppar, så låt oss fira National Cognac Day med stil och uppskatta alla aromer som en cognac har att erbjuda. Skål!

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com