Anrika Cognac Brillet slukas av Rémy Martin

Rémy Martin, som är marknadens näst största cognacsproducent, planerar att förvärva J.R. Brillet. Enligt ett pressmeddelande från koncernen Rémy Cointreau sker just nu förhandlingar om övertagande av odlingar och lager.

J.R. Brillet – 11 generationer under 350 år

J.R. Brillets egendom Aireaux i Graves-Saint-Amant
J.R. Brillets egendom Aireaux i Graves-Saint-Amant

J.R. Brillet är en liten producent som grundades redan på 1600-talet. Sedan dess har det varit ett litet familjeföretag som gått i arv i 11 generationer. Sedan 1850 ligger deras egendom i Graves-Saint-Amant vid Charente-floden, drygt 20 km uppströms från Cognac.

Brillet har egna odlingar i cru Petite Champagne och Grande Champagne på tillsammans 55 hektar. De sköter själva alla delar i produktionen från vinodling, vinframställning, destillering, lagring, blandning och buteljering.

Trots att Brillet producerat cognac i hundratals år, var det först 1985 som de började sälja cognac under sitt eget namn. Även om de är en liten producent har de ett brett utbud. Utöver cognac producerar de både röd och vit pineau des Charentes, päronlikör och vin. Tre hektar av odlingarna är druvan Merlot, vilket årligen räcker till knappt 20 000 flaskor rödvin.

Strategiskt intressant för Rémy Martin

Brillet rangeCognacsindustrin har slagsida. Det finns fyra stora jättar som helt dominerar marknaden, samt en mängd småproducenter. Det saknas medelstora producenter. De stora, med mycket muskler, annekterar gärna små producenter när de får möjlighet.

Att Brillet är strategiskt intressant för Rémy Martin är ingen överraskning. Rémy Martins signum är att de enbart använder sig av druvor från just Petite Champagne och Grande Champagne, inga andra odlingsområden.

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com