Mässan för ädla drycker

Idag slås portarna upp till vinmässan Vinordic. Befinner man sig i Stockholmsområdet och är det minsta intresserad av ädla drycker, kan det vara värt att investera några timmar av sitt liv i Älvsjö. Vinordic arrangeras vartannat år och är mötesplatsen för workshops, tävlingar och provningar av vin, cognac, whisky, öl och cider.

Eftersom många av alla cognacsmärken som säljs i Sverige finns representerade bland utställarna kommer jag att styra mina steg ditåt under morgondagen.

Utöver åtskilliga vin- och cognacsprovningar så kommer man samtidigt och på samma plats kunna besöka GastroNord. Där kommer man att dela ut en mängd priser för bland annat årets kvinnliga vinkypare (The Lily Bollinger Award), Vassaste Kocken 2008, nordisk mästare i pizza, nordisk mästare i sushi, samt Sveriges skolkock. Men den mest spännande tävlingen blir nog då Sveriges och Norges kocklandslag möts.

Något som är nytt för i år är att man utöver de första två dagarna för branschfolk, nu har två dagar för allmänheten (fredag, lördag). Tidigare var det bara en dag.

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com