Upptäck Cognac

Den senaste tiden har det släppts ett flertal böcker om cognac. Den snyggare av dessa cognacsböcker är nog en som kom i höstas och heter Upptäck Cognac. Den är skriven av Nathalie Dahlin Bengtsson som tidigare författat flera böcker om tvillingar.

Upptäck Cognac är en bra introduktion till cognacsvärlden för de som fått ett nyväckt intresse för denna speciella dryck. Boken gör inga anspråk på att vända sig mot kännare men är ändå tillfredsställande heltäckande.

Upptäck Cognac
Upptäck Cognac av Nathalie Dahlin Bengtsson

Till formatet är den en coffee table book med tyngdpunkt på bilderna. Fotona håller en mycket hög kvalitet och är tagna av reportage- och featurefotografen Jennifer Nemie.

Nathalie berättade för mig att anledningen till bokens uppkomst var att hon ville ge sin styvson en god flaska cognac och en lärorik cognacsbok på hans 20-årsdag. Trots letande efter boken så hittade hon ingen tillräckligt bra, därför beslöt hon sig för att göra en själv.

Det är egentligen inte rättvist av mig att göra en recension av boken eftersom jag själv varit med under bokens tillkomst. Jag blev nämligen anlitad som bokens faktagranskare. Många läsare av denna hemsida kommer säkert att känna igen vissa delar då författaren ogenerat saxat och tagit material rakt av härifrån, tyvärr inte med mitt medgivande. Men jag ska ändå inte känna mig förfördelad, jag har ändå fått min beskärda del av cred i boken.

Boken Upptäck Cognac kostar 385 kr och är utgiven på Magnus Ullman Förlag.

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com