Ginger Spice Cocktail

Dela detta

Ingefära är inne. När tjugo av världens främsta bartendrar tillsammans skulle utveckla den ultimata cognacsdrinken var ingefära en av ingredienserna. (Detta skrev jag om för några veckor sedan.) På cognacsfestivalen i somras var denna ingefärsdrink den mest serverade av alla drinkar.

En uppfriskande drink före maten är en perfekt start och läcker aptitretare. Därför, i ett försök att vara kreativ, gjorde jag en djupdykning i mitt nästan pinsamt välutrustade barskåp och skakade ihop nedanstående komposition – givetvis även den med ingefära.

Ginger Spice Cocktail

På uppmaning av min kära flickvän publicerar jag här receptet. Min flickvän (som är journalist och alltid uppdaterad om det senaste) berättade för mig att ingefära är en trend även inom spa. Innan ni själva blandar till drinken måste ni besöka hennes imponerande och omfattande spablogg.

Namnet Ginger Spice Cocktail har jag med stolthet knyckt från en relativt okänd romdrink.

Ingredienser:
2 cl cognac VSOP
2 cl Cointreau
några droppar pressad citron
3 skivor färsk ingefära
20 cl sockerdricka
is

Så här gör du: skiva och muddla ingefäran, blanda alla ingredienser utom sockerdrickan i en shaker, skaka med is, sila och häll upp i ett kylt martiniglas, fyll upp med sockerdricka, rör om, servera.

Enligt engelska Wikipedia gör man i Indien en kräm av ingefära för att bota huvudvärk. Ingefärans helande egenskaper gör att du kan dricka hur mycket som helst av denna drink utan att få huvudvärk dagen efter. Eller?

Andra bloggar om: cocktail, cognac, drinkar, huvudvärk, ingefära, konjak, spa, trend

  • Huvudvärk har jag faktiskt inte hört om men det skulle inte förvåna mig om det stämmer. Det ingefäran främst är känd för annars är som naturens eget botemedel mot illamående. Har man väl lärt sig att tycka om dess minst sagt speciella smak är den en höjdare i både det ena och det andra! Oavsett om det är en drink eller en spabehandling :-).

  • Indisk fakir-underhållning. Triggar säkert många akupressur-punkter.Befinner mig i skrivande stund (måndag kl 22.10) ute på Östersjön på fartyget Silja Serenade någonstans mellan Stockholm och Helsingfors. Radion spelar indisk bollywood-musik för full vol

  • Herb. Gust.

    Hur får du ner 20 cl sockerdricka i ett ordinärt cocktailglas?
    Mina cocktailglas rymmer alla mellan 12 och 18 cl, de flesta kring 14. Dina glas måste rymma minst 24 cl, rena akvarierna!

    • Blev nyfiken och skred till verket att mäta upp mina tjusiga, klassiska cocktailglas. De visade sig innehålla 22 cl om man fyller dem till bredden. Det är ju rätt otympligt att hantera fulla glas, så totalt 18-19 cl borde vara den funktionella maxvolymen. Du har alltså helt rätt, jag borde skriva om receptet så det står 15 cl sockerdricka.