Ginger Spice Cocktail

Ingefära är inne. När tjugo av världens främsta bartendrar tillsammans skulle utveckla den ultimata cognacsdrinken var ingefära en av ingredienserna. (Detta skrev jag om för några veckor sedan.) På cognacsfestivalen i somras var denna ingefärsdrink den mest serverade av alla drinkar.

En uppfriskande drink före maten är en perfekt start och läcker aptitretare. Därför, i ett försök att vara kreativ, gjorde jag en djupdykning i mitt nästan pinsamt välutrustade barskåp och skakade ihop nedanstående komposition – givetvis även den med ingefära.

Ginger Spice Cocktail

På uppmaning av min kära flickvän publicerar jag här receptet. Min flickvän (som är journalist och alltid uppdaterad om det senaste) berättade för mig att ingefära är en trend även inom spa. Innan ni själva blandar till drinken måste ni besöka hennes imponerande och omfattande spablogg.

Namnet Ginger Spice Cocktail har jag med stolthet knyckt från en relativt okänd romdrink.

Ingredienser:
2 cl cognac VSOP
2 cl Cointreau
några droppar pressad citron
3 skivor färsk ingefära
20 cl sockerdricka
is

Så här gör du: skiva och muddla ingefäran, blanda alla ingredienser utom sockerdrickan i en shaker, skaka med is, sila och häll upp i ett kylt martiniglas, fyll upp med sockerdricka, rör om, servera.

Enligt engelska Wikipedia gör man i Indien en kräm av ingefära för att bota huvudvärk. Ingefärans helande egenskaper gör att du kan dricka hur mycket som helst av denna drink utan att få huvudvärk dagen efter. Eller?

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com