Festivalen La Fête du Cognac

Om drygt en vecka, den 10-13 juli går årets cognacsfestival Fête du Cognac av stapeln. Cognacsfestivalen är egentligen en musikfestival som arrangeras av de unga odlarna och producenterna i Cognac. För att sitta i festivalkommittén måste man vara mellan 20-40 år.

Förra årets festival drog 44 000 besökare. Ungefär hälften av alla besökare brukar komma på lördagen och i år går lördagen i funk-musikens tecken med artister som Anthony Joseph och The Dynamites & Charles Walker.

I år uppträder även en svensk popgrupp. Det är den stora gruppen I’m from Barcelona som skall försöka få plats på scen. De är inte stora mätt i varken popularitet eller skivförsäljning, men i alla fall mätt i bandmedlemmar (29 stycken). Jag har hört dem tidigare och tycker deras musik är banal och intetsägande.

Bättre då att njuta av något glas cognac. Under förra årets festival såldes 40 000 glas cognac, 7 500 glas pineau samt ett okänt antal öl med cognacssmak.

Förra årets festival var verkligen festlig, men jag missar tyvärr årets upplaga eftersom jag just då är i den stad som nyss nämnda popgrupp säger sig komma ifrån – Barcelona.

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com