L’Essence de Courvoisier med brilliantring

Dela detta

Juveleraren och diamantsliperiet Gassan Diamonds gör en gemensam lansering av sina nya briljantringar tillsammans med cognachuset Courvoisier. Bakom samarbetet står Courvoisiers distributör Maxxium som firar att de nu även säljer premiumcognacen L’Essence de Courvoisier i taxfree-sortimentet.

Gassan Diamonds och
L’Essence de Courvoisier

Gassan Diamonds har designat två olika ringar med briljantslipade diamanter. Ringens diamant är naturligt cognacsfärgad och ringen är i 18 K rött och vitt guld. Med varje ring medföljer ett graderingscertifikat samt ett intyg att ringen är inspirerad av L’Essence de Courvoisier-flaskan.

Ringarna och flaskan kostar 2000 euro vardera, men man får bara köpa en ring om man samtidigt köper cognacen. Kristallkaraffen som L’Essence de Courvoisier levereras i är gjord av handslipad Lalique-kristall och är unikt numrerad.

Jag har själv provat många olika cognac i premiumsegmentet, men ännu inte denna. Courvoisiers Master Blender Jean-Marc Olivier beskriver L’Essence de Courvoisier som mycket rik och komplex, frisk och levande samt vällagrad. Den har utsökta smaker av åldrat portvin, antydan av kaffebönor och röken från en fin cigarr. Doften är tät och söt som en varm engelsk julkaka med kanel, torkad aprikos och honung.

En detalj i sammanhanget är att ringarna bara finns till salu under två veckor fram till Alla hjärtans dag och går dessutom bara att köpa på Amsterdam Schiphol Airport. Men den lilla extraturen är väl din kära/käre värd för den perfekta Valentine-presenten?

Andra bloggar om: alla hjärtans dag, amsterdam, brandy, cognac, courvoisier, diamanter, juveler, konjak, schiphol, smycken, valentine

  • eeh

    skratt.. vad får du allt ifrån .. har bara smakat konjak en gång, och det smakade som ngt man häller i grästrimmern.

    BENSIN!!

    • Hej Hattori!

      Det är beklagligt att din hittills enda cognacsupplevelse var när du testade en dålig, ung och billig sort. Jag får liknande smakassociationer som du av dessa. Jag brukar rekommendera nybörjare att börja med de äldsta och dyraste, det är där man hittar de mest angenäma smakerna. Men jag gissar att ni samurajer alltid kommer att föredra saké.