Världens största för 140 000 kr

Hennessy XO Mathusalem med tillhörande väska och glaspinne

Idag släpper cognacsjätten Hennessy världens största serieproducerade cognacsflaska. Flaskan är av Mathusalem-storlek, det vill säga 6 liter (fyra gånger större än Magnum). Lämpligt nog heter den just Hennessy XO Mathusalem.

Den har en begränsad upplaga på 300 exemplar och säljs i Europa till ett pris av 15 000 euro, vilket motsvarar drygt 140 000 kr. Köper man den, ingår en mörkgrå lammskinnsväska med hjul som man kan köra runt sin flaska i. Det ingår även en glasstav som kan användas som alternativ kork. Glaspjäsen har fått namnet ”Fusil” och är designad av Marie-Virginie Berbet.

Innehållet är den traditionella Hennessy XO med sin karakteristiska chokladton. Men man skall inte tro att man får mängdrabatt bara för att man köper en storhushållsförpackning – tvärtom! På Systembolaget har 70 centilitersflaskan ett literpris på 1 843 kr/l, vilket är minde än en tolftedel mot literpriset i XO Mathusalem.

(Ref: tidigare inlägg Saker som kan fara åt Helvete)

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com