Ny hemsida om cognac

En ny hemsida fylld med information om cognac har precis lanserats. Hemsidan kretsar enbart kring cognac och innehåller uppslagsverk, frågesport, drinkrecept, branschfakta med nyckeltal samt ett multimediabibliotek.

Bakom hemsidan står den franska myndigheten och intresseorganisationen BNIC, som bland annat har till uppgift att utbilda och informera om fenomenet cognac. I februari släppte de en CD-ROM med samma innehåll, och det är den som de nu webbanpassat och publicerat på Internet.

Hemsida är uppbyggd i tre nivåer anpassade efter besökarens kunskapsnivå. Den finns språkstöd för franska, engelska och tyska.

De korta filmerna är informativa, men i mitt tycke är det uppslagsdelen Cognac Encyclopedia som är den mest givande. Man ser på användargränssnittet att även denna är tänkt att vara trespråkig, men tyvärr är det bara den franska upplagan som i dagsläget innehåller information.

Delen med frågesport lanserades redan för några år sedan. Jag rekommenderar alla att spela en runda och ta sig igenom de tre olika svårighetsnivåerna ***, VSOP och XO.

Hemsidan hittar du på adressen: www.conference.cognac.fr.

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com