Rolls-Royce Cocktail

Just nu ligger ett värmande högtryck över Båstad-trakten där jag tillbringar min semester. Nu vill jag därför ge er ett svalkande tips för varma sommarkvällar.

Jag har precis uppfyllt en gammal dröm och gjort mig till ägare av en Rolls-Royce-bil. Det finns en koppling mellan Rolls-Royce och cognac. Jag menar då inte bara att cognac ibland kallas för brandyns Rolls-Royce, utan jag tänker på den klassiska cognacsdrinken Rolls-Royce.

Rolls-Royce CocktailHär är drinkreceptet:
3 cl cognac VS
3 cl Cointreau (eller annan triple sec med brandy)
10 cl apelsinjuice
citron
is

Skaka ingredienserna med is och häll i ett highball-glas. Dekorera med citronskiva eller citronskal.

Någon kanske opponerar sig nu och säger att de mycket väl känner till hur man blandar en Rolls-Royce cocktail, men att den innehåller andra ingredienser. Den ska då istället påminna om en Dry Martini fast med Benedictine, det vill säga en drink på gin och vermouth. Ska sanningen fram finns även denna cocktail och den bär namn av samma legendariska bilmärke. Men en pålitlig, insatt källa hävdar med bestämdhet att ovanstående recept är den ursprungliga Rolls-Royce Cocktail.

Om man byter ut apelsinjuicen till citronlemonad så har man istället fått en annan drinkklassiker; Sidecar.

Detta är ingen drink för bilförare och tänk på att bilar med barskåp ju alltid har det placerat vid baksätet.

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com