Hennessys största kund död – cognacflamberas i Helvetet

Idag finns anledning att fira, ännu en kommunistisk diktator och tyrannisk despot har gått ur tiden. Nordkoreas envåldshärskare Kim Jong-il rapporteras nu vara död efter en lång tids spekulerande.

Nordkoreas diktator Kim Jong-il var Hennessys största privatkund

Kim Jong-il älskade cognac och speciellt Hennessy. Sedan 1993 var han Hennessys största privatkund och köpte cognac från dem för nära 700 000 euro per år! Detta kan jämföras med att genomsnittsinkomsten för en arbetare i Nordkorea är motsvarande 860 euro per år.

Hans favorit i sortimentet lär ha varit Hennessy paradis Extra, som jag måste medge är ett fantastiskt bra val. Detta är långt från Hennessys dyraste cognac, men i mitt tycke förmodligen deras godaste. (Finns att köpa på Systembolaget för 3 350 SEK/flaska.)

Precis som sina gelikar och övriga kommunistdiktatorer så har Kim Jong-il levt i ett lyxigt överflöd samtidigt som folket levt i största misär och svält. Jag höjer mitt Hennessy-glas i en glädjens skål och hoppas han kommer flamberas för all tid och evighet på den plats han befinner sig nu.

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com