Barack Obama äras med egen cognac

Barack Obama blir USA:s fyrtiofjärde president. Hennessy, som är den största av alla cognacsproducenter, kommer att lansera en cognac tillägnad Obama i samband med installationen och hans tillträde.

Cognacen heter Hennessy 44, har en etikett med siffran 44 samt fraserna “In honor of the 44th president” och “In honor of the presidential inauguration” på de övriga etiketterna.

Hennessy 44

Cognacsindustrin hade redan innan presidentvalet öppet deklarerat sina sympatier med Obama. Det är ett smart drag eftersom deras största marknad är USA och i synnerhet den färgade delen av dess befolkning. Den amerikanska hiphop-kulturen och cognacsindustrin lever i symbios och tar hjälp av varandra för att bygga sina respektive varumärken och image.

Det är första gången ett cognacshus gör en cognac tillägnad en amerikansk president. Men Hennessy är inte de enda som hyllar Obamas tillträde, även Pepsi-Cola och amerikanska IKEA gör specialutgåvor för den nye presidenten.

En flaska Hennessy 44 innehåller 70 cl och kostar 30 USD (drygt 250 kronor). Den är gjord i en begränsad upplaga på 180 000 flaskor och kan bara köpas i USA.

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com