Bling-bling-flaska för 11,8 miljoner

Henri IV Dudognon Heritage

Världens dyraste cognacsflaska har varit till salu under några veckor, pris: 1 miljon pund, dvs cirka 11,8 miljoner kronor.

Förvisso är flaskans innehåll nobelt, men det höga priset beror på att flaskan består av en fyrakilospjäs av ren platina och guld. Dessutom är den bestyckad med 6 500 diamanter.

Syftet är att komma in i Guinness Rekordbok. Spektakel och glitter står den mexikanska firman Ley .925 & Co för, men flaskans hundraåriga innehåll kommer från Maison Dudognon och heter Henri IV Dudognon Heritage. Släkten Dudognon har odlat vin i området sedan 1776 och sålt cognac sedan 1950. Jag kan intyga om deras cognac är av yppersta kvalité (planerar dessutom att göra ett besök hos dem snart).

Om jag själv någon gång i livet får 11,8 miljoner att spendera på cognac, kommer Cognac Dudognon stå på inköpslistan, men i så fall skippar jag prålet och fokuserar på innehållet. Då kommer mina pengar räcka längre.

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com