Grönstedts och Larsen Cognac flyttar ihop

Vad sägs om en cognacsgrogg bestående av Larsen och Grönstedts? Nu blir det verklighet då Grönstedts ägare Altia även köper Larsen Cognac. Altia är en stor finsk alkoholproducent som är mest kända för sin Koskenkorva Vodka.

Larsen CognacDe som håller sig uppdaterade vet att Rémy Martin köpte Larsen Cognac för bara ett halvår sedan. Larsen har ett ansenligt lager av eau-de-vie som Rémy Martin gärna ville åt. Larsens lager består av eaux-de-vier från de flesta av cognacs sex odlingsområden men Rémy Martin är bara intresserade av de som kommer från Grande Champagne och Petite Champagne, resten passar inte in i deras profil. Spekulationerna gick vilda om vad Rémy Martin skulle göra med resten av lagret, Larsens övriga verksamhet och varumärke. Nu när det såldes vidare fick vi svaret.

Det är inte bara cognacsmärkena Grönstedts och Larsen som nu bor under Altias tak, man hittar även Amundsen Cognac och Renault Cognac här. I och med detta förvärv blir Altia sammanräknat det sjätte största cognacshuset.

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com