Varför är det så ont om Q?

Varför är det så ont om Q?När jag var liten hade jag en barnbok som hette Varför är det så ont om Q? Boken är skriven av Hasse Alfredsson och handlar om en tjuv som stjäl bokstäver. Men det visar sig att det inte är tjuvens fel att det är så ont om Q.

Jag fick nyligen ett mycket roligt formulerat mail från Per i Västerås. Han hade en liknande frågeställning: varför är det så ont om cognacsklubbar? Whiskyklubbar finns det ju tretton på dussinet, och en ort verkar ha minst en egen whiskyförening, hur liten orten än är. Men var är cognacsföreningarna? I Sverige är det minst sagt tunnsått och utöver Cognac Society, har jag bara hört om en enda, men är osäker på hur aktiv den är.

Per berättade om hur han, efter att ha smakat en 18-årig Caol Ila, kom underfund med att han egentligen inte tycker om whisky. ”Hur Caol Ila 18 år luktar och smakar? Som en stereoförstärkare som brunnit upp!” Av en slump köpte han en flaska La Gabare Borderies 1989 och kom underfund med att cognac är något helt annat. Han köpte alla flaskor av som fanns kvar av denna på Bolaget och har nu börjat samla på cognac istället för whisky.

Om det är några av läsarna som känner till en cognacsklubb, så skriv gärna ett inlägg och berätta.

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com