Cognacsfesten La Fête du Cognac

Om två veckor börjar cognacsfestivalen Fête du Cognac. Det är en årlig tilldragelse som håller på i tre dagar. Festligheterna sker i Cognacs hamnområde Quai de la Salle Verte och i år sker den 26-28 juli.

Man skulle kunna tro att allt handlar om cognac på festivalen, men det är snarare lokala delikatesser och musik som står i fokus. Men cognac är ändå den röda tråden under festivalen och bland årets godsaker finns bland annat cognacstårta och Melon au pineau des Charente.

La Fête du CognacNågra av de artister som uppträder på årets Fête du Cognac är The Stranglers, Catherine Ringer och Ayo.

Den första Fête du Cognac hölls 1998 och i början var det bara yngre (under 40 år) vinodlare och cognacsproducenter som stod för arrangemanget. Allt har nu växt och många lokala organisationer och institutioner hjälper nu till. Även en uppsjö av lokala småföretagare bidrar. De cognacsproducenter som står bakom årets festival är Hennessy, Rémy Martin, Martell, Otard och J. Painturaud.

Inträdet till festivalen är 5 EUR (42 SEK) per dag och en fyrarätters middag inklusive en cognacsaperitif och ett glas vin kostar ynka 16 EUR (135 SEK). Man räknar med att det kommer konsumeras över 40 000 glas cognac under festivalen.

Vi som varit på de tidigare festivalerna vet hur trevligt det är att sitta med sin cognacsdrink under lövträden och de kulörta lyktorna längs kajen. Detta är en semesterupplevelse jag starkt kan rekommendera.

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com