Invigning med cognac

Med det spröda ljudet av klingande kristallglas inviger jag här Sveriges enda riktiga blogg om cognac. Här kommer du att kunna följa vad som händer i cognacsvärlden och bland dess angränsande klassiska attribut som till exempel cigarr, kaffe och choklad.

Den självklara fokusen kommer att ligga på smaker och dofter samt nyheter bland producenternas sortiment. Detta är ett forum för högst subjektiva tankar och åsikter om olika cognacssorter, både mina egna och besökares. Förutom anekdoter, kuriosa och upplevelser kommer det även att dyka upp drinkrecept och matrecept med cognac som ingrediens.

Jag som rapporterar till dig om cognacsvärlden heter Kristofer Scheiderbauer. Jag är aktiv i Sveriges främsta cognacssällskap med samma namn som denna blogg. Sällskapet har vid skrivande stund haft snart 100 sammankomster sedan grundandet för knappt sju år sedan.

Till vardags arbetar jag med grafisk formgivning och varumärkesutveckling. Det händer att jag anlitas att föreläsa om cognac och hålla i cognacsprovningar på olika företagsevenemang.

Min förhoppning är att ni kommer ha glädje av detta forum och att ni ofta kommer på besök.

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com