Nu lanseras Hennessy VSOP Hélios

Den största av alla cognacsproducenter, Hennessy, lanserar nu en ny cognac: Hennessy VSOP Hélios. Den ska säljas i begränsad upplaga och bara i taxfree-butiker. Denna flaska är den första i en samlarserie som heter ”Privilège Collection by Hennessy”.

Hennessy VSOP Hélios

Lanseringen skedde den 1 januari i det imponerande Dubai Duty Free på Dubai International Airport. Som av en händelse var jag på plats i Dubai bara några dagar efter lanseringen och kan därför bjuda på en ögonvittnesbild.

Flaskan är helt i guld men har inte den traditionellt gula guldfärgen, utan är i roséguld. Roséguld var mycket populärt i Ryssland för 200 år sedan och upplever just nu en revival samt lär vara den trendigaste färgen på juveler för tillfället.

Hennessy VSOP Hélios kommer att finnas i fyra olika storlekar; miniatyr 5 cl, standard 70 cl, magnum 150 cl och jeroboam 300 cl. Namnet Hélios kommer från solguden i den grekiska mytologin, en gestalt som skimrade så mycket att alla som såg honom blev så bländade att de fick hålla för ögonen.

På Dubai Duty Free kostar en flaska
222 dirham.

Man kanske tar till överord om man säger att det är en ny cognac eftersom innehållet inte skiljer sig från Hennesys vanliga VSOP. Denna är ju en bra kommersiell VSOP med förvånansvärt bra finess men med alldeles för kort eftersmak. Ni som brukar köpa den vanliga Hennessy VSOP kanske märkt att det blir allt svårare att få tag på den, eftersom den överallt succesivt byts ut mot Hennessy Fine de Cognac.

En 70 centiliters guldskimrande flaska Hennessy VSOP Hélios kostar 222 UAE-dirham på Dubai Duty Free, vilket motsvarar 395 SEK.

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com