Absolut Cognac

Om man köper en flaska Absolut på Systembolaget får man betala 229 kronor. Men vill man ha alla Absolut som finns, inklusive hela produktionen och varumärket så får man punga ut med 55 miljarder kronor. Det är vad den franska dryckesjätten Pernod-Ricard kommer att få betala för det tidigare statligt ägda Vin&Sprit, vars flaggskepp är Absolut Vodka.

Pernod-Ricard äger redan de välkända cognacshusen Martell och Bisquit (Bisquit är på den skandinaviska marknaden mer känd under varumärket Renault). I och med affären kommer även Vin&Sprits Grönstedts att ingå bland Pernod-Ricards cognacshus.

Övriga budgivare som var villiga att överta Vin&Sprit, men som förlorade budgivningen, var bland annat de andra dryckesjättarna Campari och Bacardi.

Vin&Sprit har även fler kända brännvin som nu blir franska: Kron, Explorer, Bäska Droppar, OP Andersson, Skåne Akvavit och Hallands Fläder är några av dem. Så på midsommar när vi höjer våra nubbar för en skål, kanske vi hädanefter istället borde säga a votre santé!

error: All editorial and photography on CognacSociety is copyright protected. © Rancio Development AB, Sweden www.rancio.com