Ingen skit i det blå skåpet!

Dela detta

The Martell TrunkFör drygt ett år sedan skapade Martell tio gigantiska blå koffertar som de kort och gott gav namnet The Martell Trunk. Nu har en av dem nått Sverige och finns att beskåda på Nobis Hotel vid Norrmalmstorg i Stockholm. På en pressvisning igår beskrevs dess bakgrund och några av trunkens funktioner.

Pjäsen är drygt 2 meter hög, 2,2 meter bred och väger 260 kg utan sina flaskor. När den är fylld innehåller den 37 flaskor av 9 olika sorters Martell, cognacskupor, cognacsprovarglas, ett bartenderset samt en humidor. På bästa plats, mitt i trunken tronar en flaska av premiumcognacen L’Or de Jean Martell i ensamt majestät (fast det lär vara en attrapp just här).

Syftet med projektet var att stärka kännedomen och upplevelsen kring varumärket Martell. Bakom designen står Pinel & Pinel som tidigare gjort motsvarande koffertar åt Apple, Krug Champagne, Lacroix, Paco Rabanne med flera.

Presentationen under pressvisningen leddes av Christer Hedwall som kallar sig livsnjutarkonsult. Han berättade att kofferten är en metafor för att visa upp det som skapar cognac. Lamporna sitter i kopparrör som ska symbolisera koppardestillatorn och ekdelarna ska symbolisera cognacsfaten. Varje liten detalj har en betydelse och övriga material som återfinns är silver, linne, läder och kristall. Det lär ta över tusen mantimmar för hantverkarna att bygga en trunk.

The Martell Trunk finns till allmän beskådan i Nobis Lounge fram till den 2 maj.

Andra bloggar om: cognac, koffert, konjak, lounge, martell, nobis, norrmalmstorg, stockholm, trunk

 • Mattias

  Varför ha en humidor i en konjakstrunk?

  • Bra invändning. Faktum är att jag berättade min ståndpunkt på tillställningen att jag anser att cigarr vinner på cognac, men ingen cognac vinner på cigarr. Följaktligen borde det istället vara mer motiverat med cognac i en humidortrunk.

 • Hej mitt namn är Christer Gustavsson. Jag har en blogg som handlar om ett fotbollslag som jag är ledare i. Vad har då detta med COGNAC att göra undrar väl du.

  Jo grejen är den att jag har som en liten hobby att samla och prova olika cognac:s-sorter som jag presenterar som Månadens cognac på min blog.

  Har även lite större provningar för nära vänner en gång om året.

  Nu i Maj Månad hade turen kommit till en Flaska Conjure Cognac. Att bli presenterad. Tycker det är roligt att berätta lite om cognacs-husets historia.

  brukar lyckas spåra upp lite historia via nätet men gått bet denna gång.

  Har därför en undran om du känner till något om detta Cognac:s-hus och om jag då får använda det i min blog. Kommer att uppge källan i såfall. Fast inte utan din tillåtelse

  Skulle du hitta in till min blog klicka då på etiketter cognac eller månadens cognac. Är väl inte i din klass men håller mej på korpnivå och njuter av denna ädla dryck. A.de fussigny är favoriten tillsammans med Braastad. Fast inte blandat Ha haa ha

  Ha dä gött
  #555 Chrille

 • #555 Chrille igen…

  Glömde säga att jag helst tar emot ditt svar på E-Mail om du har tid och lust att svara

  christer.gustavsson@comhem.se

  Må väl